Non-verbale communicatie

programma voor Hr managers, leiding gevende op operationeel,
management en strategisch niveau, gericht op een individuele aanpak

Lees meer

"JE HEBT HET PAS DOOR ALS JE HET ZELF GEZIEN HEBT" -
Communicatie Analyse

Wist je dat bij communicatie 90% bestaat uit het non-verbale en dat het verbale stuk slechts 10% van de boodschap is? Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. We laten dat graag zien aan de hand van een analyse. Deze brengt haarfijn jouw talenten, , ontwikkelpunten en onbewuste drijfveren op een diep niveau in kaart. Hierdoor herken je jouw niet-productieve patronen sneller en kunt je er meteen naar handelen. Je ziet het effect van jouw gedrag bij zowel jezelf als bij de ander. De ontwikkelstappen die je maakt zijn veel makkelijker en sneller te maken als je het eerst zelf gezien hebt en bewust bent.

Hoe je iets zegt en hoe authentiek je dat doet, is belangrijker dan wat je zegt. Dit gaat veel verder dan het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Wanneer een non-verbale communicatieanalyse inzetten?

Je werkt aan persoonlijke en gezamenlijke doelstellingen. Tijdens de individuele sessie gaan we in op persoonlijke ontwikkelpunten en jouw positie en aandeel in het teamproces. Daarna komt het team een dagdeel bij elkaar. Tijdens deze teamsessie halen we de gezamenlijke (vaak onbewuste) stagnaties boven om deze daarna te doorbreken en om te zetten tot flow-gevers.

  • bij de start van een inzicht- en ontwikkeltraject (training/coaching)
  • voor het optimaliseren van verkoop- en onderhandelingsgesprekken
  • bij selectie, loopbaanadvies of outplacement
  • om inzicht te krijgen in de eigen communicatie
  • bij het veilig en constructief leren omgaan met feedback
Kom in contact