Stress release

 programma voor burn-out, faalangst,chronische vermoeidheid 
Preventieve mentale fitheid voor groepen en/of individueel

Lees meer

“stress verminderen lukt niet met het denken dat het heeft veroorzaakt.”

Regie in stress is het inzichtelijk en beheersbaar maken van wat stress is en met je doet. Stress is op zich niet erg, het houdt ons scherp en gezonde spanning is voor lichaam en geest een goede training om alert te blijven. Echter, als we dit te vaak en te veel gaan ervaren kan het lichaam zich er niet meer voldoende van ontladen. Als dit gaat spelen dan gaan we richting vermoeidheid. We putten lichaam en geest uit.

'Triggers' stress

Stress is een vorm van spanning, die in het lichaam van mensen, dieren en planten optreedt als reactie op externe prikkels. Deze worden gevoed door een bepaald patroon van fysiologische prikkels. Er bestaan verschillende vormen van stress gekoppeld aan onze bewustzijn niveaus.

Stappenplan training

Stap 1: Door middel van een non verbale communicatie analyse laten wij je zien hoe jij wordt aangestuurd door onbewuste patronen. En je gelooft dit pas als je het ziet van jezelf. Deze inzichten zijn essentieel om te komen tot verandering.
Stap 2: Het kantelen van deze belemmerende patronen brengt inzicht waar de emotionele lading vandaan komt, waardoor je aanhaakt op een gedachte, uitspraak, gedrag, etc. Door deze kantelsessies wordt zichtbaar waar ruimte zit voor zelfreflectie, leerdoelen worden formuleerbaar omdat ze inzichtelijk worden. Bovendien stel jij jezelf op deze manier in staat om je te ondoen (ontladen) van je (oude) stress patronen, waardoor geen 'trigger' meer blijft bestaan naar de toekomst toe.
Stap 3: Oefeningen die gaan bijdragen aan vroegtijdige signalering en direct zorg dragen dat het lichaam geen stresshormonen gaat aanmaken, waardoor het lichaam beter in balans blijft. Een heel belangrijk aspect bij het reduceren van stress is het slapen. Wij zetten slaapcoaches in die jou 6 weken lang dagelijks
begeleiden, waardoor jouw slaapgedrag wordt geoptimaliseerd. Deze 24-uur cyclus gaat zorg dragen voor een sneller herstel van je stresspatronen. Gevolg is meer bewustwording, inzicht, kracht, focus en energie en dus ook minder ziekte!

Kom in contact